Tarte de iarnă cu fructe de pădure

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 borcan compot de merişoare
• 1 mână afine congelate
• 1 mână de zmeură sau mure congelate • migdale tocate
• 2 plicuri zahăr vanilinat • rom alb după gust
• 150 ml frişcă lichidă
• 150 g ciocolată albă • zahăr pudră

În 4 boluri termorezistente se aşază merişoare, afine şi zmeură (se păstrează câteva fructe pentru decor). Se adaugă migdale şi zahăr vanilinat şi se amestecă. Se stropeşte cu rom şi se dă la frigider.
Se încălzeşte frişca lichidă şi se topeşte înăuntru ciocolata. Se lasă să se răcorească puţin şi se toarnă peste fructe. Se presară restul de fructe şi zahăr şi se aşază pe grătar cca 4 minute. Se serveşte desertul cald.
Preparare: 15 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*