Tarte cu ton

Credit foto: Wiktory/2012/shutterstock.com
Credit foto: Wiktory/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 6 porții
Aluat:
• 3 linguri de apă • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui
• 1 ou • 200 g făină    • sare
Umplutură:
• 200 g ton în suc propriu (din conservă) • 200 g filé de macrou afumat • 50 g unt • 2 lingurițe de capere
• 2 lingurițe de suc de lămâie • 1 praf de coriandru
• piper verde • sare • piper negru măcinat • 300 g maioneză • 100 g icre de Manciuria
• câteva fire de mărar

Se prepară aluatul: într-un castron se bate cu telul uleiul cu apă, ou și sare. Se adaugă făina și se amestecă totul cu o lingură de lemn. Se modelează aluatul obținut sub formă de bilă și se dă la frigider 30 min. Se întinde o foaie de aluat și se repartizează în forme de corăbioare. Se coc la cuptor, în forme unse și se lasă să se răcească. Apoi se răstoarnă din forme și se lasă să se răcească.
Se pasează peștele afumat cu suc de lămâie și unt; se înglobează tonul bine scurs, capere și mirodenii. Se umplu tartele cu acest amestec și se șprițează dea­supra maioneză. Se pre­sară icre și mărar verde.
Preparare: 40 min.
Coacere: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*