Tarte cu struguri și cremă de vin

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB6 bucăți / Preparare: 30 min.
Aluat:
• 150 g masă de marțipan • 2 cl Amaretto (lichior de migdale) • 50 g unt • 1 ou • 1 al­buș • 35 g făină • 1 linguriță praf de copt
Umplutură:
• 500 g struguri • 250 ml vin alb • 1/2 plic praf de budincă de vanilie • 1 plic Tort Gelee transparent • 2 linguri zahăr

Se ung cu unt 6 forme mici de tartă (ø 12 cm). Se toacă mar­ți­panul și se bate cu lichior și unt. Se adaugă pe rând oul și albușul și se bat bine. Se adaugă făina amestecată cu praf de copt. Aluatul se
repartizează în forme și se coace 20 min. în cuptorul în­cins la 180° C. Se scoate, se lasă să se răcorească și se răstoarnă din formă; se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.
Se spală boabele de struguri, se taie jumătăți și se scot sâm­burii. Se dau în fiert 200 ml vin alb. În restul de vin se dizolvă praful de budincă și se adaugă la vinul care fierbe; se lasă să dea un
clocot și apoi se amestecă. Se ia de pe foc și se lasă să se ră­corească. Se reparti­zează crema în forme și se nivelează.
Se ornează apoi cu boabele de struguri.  Într-o oală mică se încălzesc 200 ml apă (sau mai bine aceeași cantitate de suc de stru­guri sau mere). Se amestecă pra­ful Tort Gelee cu zahăr și 50 ml de apă și se dizolvă în lichidul fier­binte. Se dă în fiert și se lasă să se răcorească puțin. Se toarnă pe struguri și se lasă să se ră­ceas­că. Tartele se păs­trea­ză la frigider până la servire.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*