Tarte cu praz

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 35 min.
• 1 bucată aluat de foi (250 g)
• 2 fire praz • 250 ml smântână semidegresată
• 4 ouă • 200 g brânză de capră
• sare, piper

Se întinde o foaie de aluat și se taie o fâșie de 1 cm de pe margine.
Se ung marginile cu apă și se lipește fâșia. Se așază apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se spală prazul cu apă rece și se taie felii subțiri.  Se presară pe foaia de aluat.
Se bate smântâna cu ouă, se sărează și se piperează. Se toarnă peste aluat și se repartizează brânza de capră. Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se coace preparatul cca 20 min.
Se scoate tarta din cuptor, se lasă să se răcească și se  taie bucăți pătrate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*