Tarte cu iaurt și căpșuni

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 12 bucăți
Blat:
• 150 g făină • 1 praf de sare
• 1 plic praf de budincă de vanilie • 125 g unt moale
• 100 ml smântână
Cremă și ornat:
• 270 g iaurt gras • 180 g mascarpone • câteva picături de extract de vanilie • 2 linguri zahăr pudră • 300 g căpșuni
• 2 linguri gem de căpșuni

Se amestecă făina cu sarea și praful de budincă. Se face o gropiță la mijloc și se așază înăuntru fulgi de unt rece; se toarnă smântâna și se frământă aluatul. Se înfășoară în folie și se dă la frigider 30 min.
Se întinde o foaie de aluat groasă de 1,5 cm, pe planșeta tapetată cu făină și se transferă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 170 ºC și se coace blatul cca 30 min. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.
Se prepară crema: se amestecă iaurtul cu mascarpone, extract de vanilie și zahăr; se așază pe blat și se dă la frigider cca 1 oră.
Căpșunile se taie jumătăți și se așază pe tartă; deasupra se toarnă gemul încălzit. Se pu­­drează cu zahăr și se servește.
Preparare: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*