Tarte cu fructe și trandafirași de foi

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 5 bucăți
Blat
•150 g făină •50 g zahăr •1 gălbenuș
•80 g unt rece •boabe de fasole pentru îngreunat
Umplutură
•500 g fructe de pădure congelate
•2 linguri pesmet •3 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie •2 linguri amidon
•2 ouă •150 ml smântână
•5 fâșii de foi de plăcintă (a cca 5 x 20 cm) •2 linguri unt topitl

Preparare
Se cerne făina pe planșetă și se face o gropiță la mijloc; se pun înăuntru zahărul și gălbenușul și se adaugă fulgi de unt. Se frământă rapid aluatul și se înfășoară în folie; se lasă la frigider 30 min.
Se lasă să se decongeleze fructele de pădure. Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se întinde o foaie de aluat și se tapetează cu ea o formă de tartă (Ø 18 cm) unsă. Se așază dasupra o bucată de hârtie de copt și peste ea se presară boabe de fasole, pentru îngreunat; se coace blatul cca 8 min.
Se scoate forma din cuptor și se îndepărtează hârtia de deasupra, cu tot cu boabe. Se presară pesmet pe blat. Se amestecă fructele de pădure cu 2 linguri de zahăr pudră cu aromă de vanilie și cu amidon; se repartizează pe blat.
Se amestecă ouăle cu smântână și 1 lingură zahăr pudră cu aromă de vanilie. Se așază în formă. Din fâșiile de foi de plăcintă se răsucesc trandafiri și se așază pe tartă; se unge cu unt topit și se coace cca 25 min.
Preparare: 20 min.,
Răcire: 30 min., Coacere: 35 min

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*