Tarte cu căpșuni și lămâie

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 tarte
Blat:
•  220 g făină •  40 g migdale măcinate •  180 g unt
•  3-4 linguri apă rece
•  1 1/2 lingură zahăr
Cremă:
•  400 g căpșuni
•  500 ml lapte
•  50 g unt moale •  150 g urdă dulce
• 100 g zahăr pudră •  1 1/2 plic
praf de budincă de lămâie
•  1 lingură suc de lămâie
•  1 linguriță coajă de lămâie rasă

Se amestecă făina cu migdale, zahăr și sare; se adaugă cubulețe de unt rece și se frământă un aluat sfărâmicios. Se adaugă treptat câte o lingură de apă și se frământă un aluat vârtos; se modelează sub formă de bilă și se înfășoară în folie. Se dă la frigider 1 oră.
Se împarte alua­tul în 4 și se întind 4 foi cu care se tapetează 4 forme de tartă, ridicând margini înalte. Se înțeapă blaturile în mai multe locuri, cu furculița și se acoperă cu folie de aluminiu, peste care se presară boabe de fasole uscate; se coc blaturile 8 min., în cuptorul încins la 220 °C.
Se îndepărtează folia de aluminiu, cu tot cu boabele și se mai coc blaturile 12 min. Se lasă să se ră­corească, apoi se răstoarnă din forme.
Se încălzesc 400 ml lapte; în restul de lapte se dizolvă praful de budincă și se înglobează în laptele fierbinte; se lasă să fiarbă la foc moale 2 min. Se ia de pe foc bu­din­ca și se lasă să se răcească, amestecând. Se încorporează treptat și zahărul, untul tă­iat, iar în final urda, suc și coajă de lă­mâie. Crema se așază pe blaturi și se dă la frigider 1 oră. Se decorează tartele cu căpșuni și se pudrează cu zahăr.
Preparare: 65 min. La frigider: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*