Tarte cu banane

Credit foto: dream79/Fotolia.com
Credit foto: dream79/Fotolia.com
Credit foto: dream79/Fotolia.com

12 bucăți / Preparare: 1 oră 20 min.
• 12 blaturi mici de tartă (de cumpărat)
•  500 g zahăr • 65 g unt
• 160 ml lapte condensat
• 160 ml lapte • ½ plic zahăr vanilat
Topping:
• 2–3 banane • 2 linguri suc de lămâie
• 200 ml frișcă • 1 plic zahăr vanilat
• 100 g brânză de vaci • 50 g ciocolată amăruie

Se încălzesc într-o crăticioară, amestecând, zahărul, untul tăiat bucățele, laptele condensat, laptele simplu și zahărul vanilat.
Se amestecă până ce se topește zahărul. Se mai fierbe, amestecând, până ce se atinge temperatura de 115 ºC.
Compo­ziția se repartizează în formele de tartă de cumpărat.
Se decojesc bananele, se taie felii și se stropesc cu suc de lămâie. Se așază în forme.
Se bate frișca împreună cu zahărul vanilat; se înglobează în brânza de vaci și se repartizează pe prăjitură. Se decorează cu ciocolată
topită la bain-marie și se lasă să se usuce.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*