Tartar de somon

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

George Catană, bucătar șef la restaurantul „18 Lounge“ din capitală propune un preparat cu pește crud, numai bun pentru zilele caniculare

Ingrediente pentru 1 porție
• 100 g somon crud
• 30 g somon afumat
• 1 albuș de ou fiert
• 1 gălbenuș de ou crud
• 10 g ceapă roșie tocată
• 100 g avocado
• 2 g wasabi
• 20 fire ciboulette
• 10 ml sos de soia
• 50 ml zeamă de lămâie
• sare, piper

1Se toacă somonul crud și cel afumat. Se toacă albușul, ceapa, avocado și ciboullete. Se așază toate pe o farfurie. Se așază gălbenușul de ou deasupra.  Se condimentează cu soia și wasabi. Se stoarce zeama de lămâie. Se presară sare și piper.
2Se montează pe farfurie folosind o formă rotundă. Se decorează cu lime, wasabi și ciboullete.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*