Tartar de somon

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 30 min.
La frigider: 1 oră
• 1 ou • 250 g somon fără piele
• 2 linguri ulei de măsline • 2 linguri sos de soia
• 1 linguriță ghimbir proaspăt ras
• 1 ceapă franțuzească • 1 lingură ceapă verde tocată
Maioneză:
• 3 gălbenușuri • 200 ml ulei de măsline
• 1 lămâie

Maioneză: se bat gălbenușurile și se înglobează treptat uleiul de măsline, turnând în fir subțire. Se adaugă sare, coajă și suc de lâmâie și se dă maioneza la frigider cca 1 oră.
Se fierbe oul tare (10 min.). Se taie cuburi carnea de somon și se amestecă împreună cu ulei de măsline, sos de soia, ghimbir,
ceapă verde și ceapă franțuzească tocate. Se sărează după gust.
Pe farfurii se așază câte o oglindă de maioneză, se montează porția de tartar și se rade deasupra oul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*