Tartă Tatin

Credit foto: bonchan/2012/shutterstock.com
Credit foto: bonchan/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 8 felii
Aluat
•100 g unt • sare
• 1 gălbenuș
• 200 g făină
Umplutură
• 8-10 mere
• 200 g zahăr pudră • 80 g unt • 2 lămâi

Într-un vas se pune făina, gălbenușul, un praf de sare, 50 ml apă rece și 100 g unt. Se frământă, se în­fă­șoară în folie și se dă la frigider cel puțin o oră.
Se decojesc merele, se cură­ță de co­toa­re și se taie felii. Se stropesc cu suc de lămâie.
În forma de tartă se caramelizează la foc moale 170 g zahăr pu­dră. Se ia de pe foc și se adaugă 50 g unt. Se lasă să se to­peas­că, apoi se așa­ză felii de mere, 30 g fulgi de unt rece și 2 lingurițe za­hăr.
Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se întinde o foaie de aluat și se așază peste mere; se înțeapă din loc în loc cu furculița. Se coace 50 min. Se scoate din cuptor, se lasă să se odihnească 10 min., apoi se acoperă forma cu un platou și se răstoarnă tarta.
Preparare: 60 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*