Tartă scoțiană cu nuci și stafide

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB12 felii / Preparare: 30 min.
Răcire: 1 1/2 oră Coacere: 55 min.
Blat: • 125 g făină • 40 g zahăr
• 1 praf de sare • 100 g unt
• 5 lingurițe frișcă
Umplutură: • 120 g unt topit
• 100 g zahăr brun • 2 ouă
• 2 linguri suc de lămâie
• 1 linguriță coajă de lămâie rasă
• 1/2 linguriță scorțișoară • 300 g stafide
• 150 g nuci tocate

Se frământă aluatul din ingredientele menționate și se înfășoară în folie; se lasă la frigider cca 1 oră.
Se încinge apoi cuptorul la 200 ºC.
Pe planșeta tapetată cu făină se întinde o foaie din 3/4 din cantitatea de aluat și se transferă într-o formă de tort (ø 26 cm) tapetată cu hârtie de copt, ridicând o margine de 3 cm. Deasupra se așază o foaie de hârtie de copt cu boabe de fasole, pentru îngreunat. Se coace astfel blatul 15 minute, apoi se scoate din cuptor, se îndepărtează hârtia cu boabe și se mai coace blatul 10 minute. Se scoate din cuptor și se lasă să se odihnească în formă timp de cca 30 de minute.
Se prepară umplutura: se ames­tecă untul cu zahăr și ouă și se încorporează sucul și coaja de lămâie, scorțișoara, stafidele și nucile.
Se așază pe blat, se nivelează și se mai coace 30 minute. Se servește ornată cu baton de scorțișoară.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*