Tartă Manchester

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 8 felii
Blat:
• 150 g unt • 100 g zahăr • 1 ou
• 175 g făină • 1 linguriță praf de copt
Umplutură:
• 200 g gem de căpșuni • 4 gălbenușuri
• 4 linguri zahăr • 5 linguri praf de budincă de vanilie • 750 ml lapte
• 3 linguri fulgi de cocos

1 Se încinge cuptorul la 180 °C. Se tapetează forma de tartă cu hârtie de copt. Se bate untul cu zahăr și se adaugă un ou, urmat de făina amestecată cu praf de copt. Se frământă aluatul și se încrustează pe fundul și se pereții formei, într-un strat de 0,5 cm grosime. Se acoperă cu un strat de hârtie de copt și se îngreunează cu boabe de fasole. Se coace 10 min. Se îndepărtează apoi hârtia cu tot cu boabe și se mai coace 5 min.
2  Se lasă să se răcească blatul și se unge cu gem; se dă la frigider cca 30 min.
3  Într-un castron, se bat gălbenușurile cu zahăr, praf de budincă și puțin lapte. Restul de lapte se pune la fiert și se adaugă apoi
o cantitate mică în amestecul de gălbenușuri. Se înglobează treptat tot laptele și se amestecă la foc moale, până ce se îngroașă crema; se pune imediat deoparte. Apoi se toarnă peste gem și se presară cocos prăjit în tigaie, fără adaos de grăsime. Se dă la frigider 30 min. Se servește la o ceașcă de ceai negru cu lapte.
Preparare: 40 min. La frigider: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*