Tartă far de Bretagne

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 10 bucăți
• 150 g prune uscate, fără sâmburi
• 3 ouă • 120 g zahăr fin • 1 plic zahăr vanilinat • 500 ml lapte
• 120 g unt • ½ linguriță de sare
• 2 linguri brandy
• 140 g făină

Se înmoaie prunele în apă și se lasă să fiarbă puțin. Se scot, se lasă să se usuce și să se răcească. (Dacă prunele sunt de la început foarte moi, se poate renunța la fiert).
Se bat ouăle, înglobând za­hărul fin și zahărul vanilinat. Se dă în fiert laptele împreună  cu bucățelele de unt și sarea; se lasă să se răcorească puțin și se adaugă brandy. Apoi se înglobează compoziția de ouă și se bat împreună cca 2 min. În final se încorporează făina, treptat. Se lasă aluatul obținut să se odihnească 10 min.
Se unge cu unt o formă pătrată de sufleu. Se încinge cuptorul la 200 °C. Se așază  aluatul în formă și se încrustează prune. Se coace prăjitura cca 20 min., apoi se reduce temperatura din cuptor la 180 °C și se mai coace încă cca 50 min. Se scoate din cuptor, se lasă să se ră­cească și abia apoi se taie bucăți.
Preparare: 90 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*