Tartă de legume cu brânză

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•  400 g aluat de foi  •  2 ardei grași roșii  •  2 ardei grași galbeni
•  2 ardei grași verzi •  2 fire de praz  •  2 căței de usturoi
•  200 g brânză de capră
•  4 linguri ulei de măsline  •  1 linguriță oregano uscat
•  6 fire cimbru  •  sare, piper

1 Foile de aluat se așază unele lângă altele și se lasă să se dez-ghețe timp de 10 min.
2  Se curăță ardeii grași de co­toare și semințe, iar pulpa se taie cuburi potrivite. Se toacă usturoiul. Prazul se taie rondele. Se amestecă ardeiul gras, usturoiul și prazul cu ulei de măsline; se condimentează cu sare, piper și oregano. Se rup frun­zulițele de cimbru.
3  Se încinge cuptorul la 200 ºC. Foile de aluat se așază ușor suprapuse, pe o planșetă tapetată cu făină. Se întinde din ele, cu sucitorul, o singură foaie și se așază pe o tavă unsă. Se repartizează deasupra un strat uniform de legume, lăsân-du-se liberă o margine de cca 1 cm.
4  Se taie felii brânza de capră și se așază peste legume; se presară frunzulițe de cimbru. Tarta se coace în cuptorul pre­gătit, cca 30 min. Se scoate apoi din cuptor și se taie felii, cu un cuțit cu lama subțire și ascuțită.

Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*