Tartă de coacăze și pălărie de bezea

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 8 porții
• 200 g făină  • 55 g praf de budincă de vanilie • 1 praf de sare • 170 g unt • 130 ml smântână
• 3 albușuri • câteva picături suc de lămâie
• 80 g zahăr pudră • 350 g coacăze roșii
• zahăr pudră
Se prepară blatul: se amestecă făina cu praful de budincă de vanilie și sarea; se adaugă fulgi de unt și smântână și se amestecă, apoi se frământă aluatul. Se modelează în formă de bilă, se înfășoară în folie transparentă și se dă la frigider 1 oră.
Pe o foaie de hârtie de copt, se întinde o foaie rotundă de aluat. Se unge o formă de tort pe fund și pe margini și se așază înăuntru suportul de hârtie de copt, cu tot cu foaia de aluat. Se coace blatul 15 min., în cuptorul încins la 180 ºC.
Între timp se pregătește be­zeaua: se bat albușurile cu suc de lămâie, adăugând și înglobând treptat zahărul. În final se încorporează coacăzele și se unge blatul cu această compoziție. Se reduce temperatura din cuptor la 160 ºC și se mai coace prăjitura 20–25 min. Se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr și se taie bucăți.
Preparare: cca 55 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*