Tartă cu unt și fructe exotice

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

8 felii / Prep.: 40 min.
• 225 g făină
• 1 lingură coajă de portocală rasă
• 175 g unt rece
• 50 g zahăr
• 200 ml frișcă
• 2 linguri zahăr pudră
• 4 bucăți fructul pasiunii

Cuptorul se încinge la 160 ºC. Se pasează cu mixerul cuburi de unt cu făina și coajă de portocală rasă; se adaugă zahărul și se mai amestecă până ce se omogenizează într-un aluat compact.
Se așază aluatul pe planșetă, se mai frământă și se modelează sub formă de bilă. Apoi se întinde o foaie subțire de aluat (cca Ø23 cm, 1 cm grosime). Se taie marginile cu un cuțit ascuțit; se marchează 8 porții. Se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace 20 min.până ce tarta devine crocantă. Se scoate din cuptor, se pudrează cu zahăr și se lasă să se răcească.
Se bate frișca împreună cu zahărul și se servește alături de tartă și de jumătăți de fructul pasiunii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*