Tartă cu telemea și sfeclă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 8 porții
Aluat:
• 200 g făină • 100 g unt
• 1 ou • sare
Umplutură:
• 4 ouă • 150 ml smântână
• sare • piper • 120 g telemea
• 150 g sfeclă roşie, coaptă, decojită şi tăiată cuburi
Se frământă un aluat din făină, unt, ou şi sare. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider. Între timp, se încinge cuptorul la 190 °C.
Se scoate aluatul din frigider şi se întinde o foaie pe planşeta tapetată cu făină. Se aşază în forma de tartă tapetată cu hârtie de copt şi se decupează marginile care atârnă. Se înţeapă alua-tul cu furculiţa în mai multe locuri şi se acoperă cu hârtie de copt, pe care se aşază boabe de fasole pentru îngreunat. Se coace cca 15 min. Se scoate din cuptor, se îndepărtează hârtia de deasupra, cu tot cu boabe de fasole.
Se prepară umplutura: se bat ouăle cu smântână, sare şi piper. Se adaugă telemeaua zdrobită cu furculiţa, precum şi cuburile de sfeclă roşie. Se aşază umplutura pe blat şi se coace cca 35 min. în cuptorul încins la 180 °C, până ce se rumeneşte, iar umplutura se întăreşte. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi se serveşte caldă sau rece.

Preparare: cca 80 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*