Tartă cu struguri și crustă crocantă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

12 felii / Prep.: 35 min. Coacere: 20 min.
Crustă: • 60 g unt • 60 g zahăr • 100 g făină
Blat și umplutură: • 2 căni făină
• ¾ cană zahăr tos • 1 lingură praf de copt • coaja rasă de la 1 lămâie • 1 praf de sare
• 1 cană lapte • ½ cană ulei • 1 ou
• 1 lingură rom • 300 g boabe de struguri roșii fără sâmburi • 250 g brânză de vaci

Crustă: se amestecă untul cu zahăr și făină, cu vârfurile degetelor, obținân­du‑se un aluat sfărâmicios.
Blat: într-un castron mare se amestecă făina cu zahăr tos, praf de copt, coajă de lămâie și sare. Se adaugă apoi oul bătut cu lapte, urmat de ulei și rom; se amestecă până ce se obține un aluat semifluid.
Se așază într-o formă de tartă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se așază boabe de struguri, iar între ei câte o lingură de brânză de vaci; se presară firimituri de aluat.
Se coace 20 min. în cuptorul încins la 170 °C. Se lasă să se răcească, apoi se taie felii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*