Tartă cu sparanghel

Credit foto: Liz Van Steenburgh/2012/shutterstock.com
Credit foto: Liz Van Steenburgh/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 6 felii
• 500 g sparanghel verde • 500 g sparanghel alb • sare, piper • zahăr
• 270 g aluat de foi • 160 g șuncă de Praga • 75 g roșii cherry
• 3 ouă • 150 ml smântână • 175 g brânză de vaci • 1 lingură pesmet

1 Se decojește sparanghelul (cel verde numai în dreptul treimii inferioare); se taie capetele. Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare și un praf de zahăr. Se pune la fiert înăuntru sparanghelul alb 8–10 min. și sparanghelul verde 6–8 min. Se scoate și se trece prin jet de apă rece.
2 Aluatul de foi se scoate din frigider și se lasă să stea la temperatura camerei 5–10 min. Se înfă­șoa­ră tijele de sparanghel alb cu câte 2 felii de șuncă. Se spală roșiile și se taie jumătăți. Se amestecă ouăle cu smântână și brânză de vaci. Se sărează și se piperează. 3 Se unge o formă de tartă, cu fund detașabil. Se derulează aluatul împreună cu hârtia de copt și se unge cu apă; se pliază și se desprinde hârtia de copt. Pe planșeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat de 39 x 27 cm. Se încinge cuptorul la 200 ºC.
4 Se așază aluatul în formă și se încrustează. Se presară pesmet. Se decupează marginea care prisosește (se lasă numai 1,5 cm). Se pune ames­tecul de brânză și deasupra se așază tije de sparanghel verde, alternând cu tije albe înfășurate în șuncă; se presară peste tot roșii cherry. Se coace tarta 30–35 min. până ce aluatul se rumenește și umplutura se întărește.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*