Tartă cu spanac

Credit foto: noonday/2012/shutterstock.com
Credit foto: noonday/2012/shutterstock.com

Pentru 12 felii:

Aluat:
• 3 linguri apă • 3 linguri ulei de floarea-soarelui
• 1 ou • 200 g făină    • sare
Umplutură:
• 400 g spanac • 200 g praz • 2 căței de usturoi • 400 g brânză de vaci • 250 ml smântână
• 3 ouă • 100 g parmezan ras

Se prepară aluatul: într-un castron se bate uleiul cu apă, ou și sare, cu telul. Se adaugă făina și se amestecă totul cu o lingură de lemn. Se modelează aluatul obținut sub formă de bilă și se dă la frigider 30 min.
Se curăță și se toacă 400 g spanac și 200 g praz.
Se toacă 2 căței de usturoi. Se amestecă 400 g brânză de vaci, 250 ml smântână, 3 ouă și 50 g parmezan ras.
Se adaugă spanacul, usturoiul și prazul; se condimentează cu sare, piper și nucșoară.
Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se tapetează o formă de tartă (Ø 26 cm) cu o foaie de aluat.
Se repartizează deasupra compoziția de spanac și se presară 50 g parmezan ras.
Se coace la cuptor timp de 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*