Tartă cu spanac și tofu

Credit foto: Marco-Mayer/Fotolia.com
Credit foto: Marco-Mayer/Fotolia.com
Credit foto: Marco-Mayer/Fotolia.com

Ingrediente pt. 4 porții
Blat:
• 225 g făină integrală • sare • 115 g margarină de la frigider
• cca 2 linguri apă rece
Umplutură:
• 450 g spanac proaspăt opărit și tocat • 2 linguri ulei • 2 cepe
• 115 g ciuperci tăiate felii • 340 g tofu
• câte 1 linguriță mărar tocat  și pătrunjel 
• 2 linguri semințe de floarea-soarelui

Blat: se cerne făina și se adaugă sare 
și cuburi de margarină rece; se frământă un aluat sfărâmicios cu vârfurile dege­telor reci. Se adaugă câte puțină apă rece și 
se frământă până când se obține un aluat omogen; se acoperă cu folie și se dă la 
frigider 30 min.
Se călește ceapa; se adaugă ciupercile. Se pasează tofu la blender, se adaugă verdeața, sare și piper. Se înglobează amestecul de ciuperci și spanacul. Se întinde o foaie de aluat pe planșeta presărată cu făină; se așază în formă, iar deasupra se pune umplutura; se nivelează și se presară semințe. Se coace  30 min. în cuptorul încins la 190 ºC. Se servește fierbinte.
Preparare:  10 min.  La cuptor: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*