Tartă cu spanac și telemea

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Pt. 4 porții:
Se topesc 50 g unt. Se lasă să se decongeleze 4 foi de plăcintă congelate. Se ung cu unt 3 foi și se suprapun, nu foarte exact. Se acoperă cu cea de-a patra foaie. Se tapetează cu ele o formă de tartă unsă (Ø 26 cm) și se dă la frigider. Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se călește în 1 linguriță ulei 1 ceapă tocată; se adaugă 500 g spanac congelat și se că­lește. Se amestecă 3 ouă cu 50 g iaurt, 250 g telemea zdrobită sau rasă, sare, piper și 2 lingurițe amidon. 1/2 din compozi­ție se amestecă împreună cu spanacul și se așază pe blat. Deasupra se pune restul de brânză și se coace timp de 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*