Tartă cu spanac și șuncă

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 6 felii
•500 g spanac •50 g unt •1 lingură ulei de măsline
•50 ml lapte •sare, piper •zahăr
•270 g aluat de foi •100 g șuncă de Praga
•75 g roșii cherry •3 ouă •150 ml smântână
•175 g brânză de vaci •1 lingură pesmet

Preparare
Se călește spanacul împreună cu untul topit în ulei. Se adaugă laptele și se lasă să scadă. Se condimentează și se răcește.
Aluatul de foi se scoate din frigider și se lasă la temperatura camerei 5–10 min. Se spală roșiile și se taie jumătăți. Se amestecă ouăle cu smântână și brânză de vaci. Se sărează și se piperează.
Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se unge o formă de tartă cu fund detașabil. Se derulează aluatul împreună cu hârtia de copt și se unge cu apă; se pliază și se desprinde hârtia de copt.
Pe planșeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat, se așază în formă și se presară pesmet. Se pune ames­tecul de brânză și deasupra porții de spanac; se presară peste tot roșii cherry.
Se coace tarta la cuptorul pregătit timp de 30–35 min. până ce aluatul
se rumenește și umplutura se întărește.

preparare: 20 min.,
la foc: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*