Tartă cu spanac și pui

Credit foto: Burca Cehia
Credit foto: Burca Cehia
Credit foto: Burca Cehia

8 felii / Preparare: 75 min.
(1 cană = 250 ml)
Blat: • 1 cană mei • 1 cană supă de pasăre • sare, piper • 3 linguri ulei de floarea-soarelui
Umplutură: • 4 ouă • ½ cană brânză de vaci • 5 linguri lapte • sare, piper
• 1 lingură verdeață asortată tocată (pătrunjel, ceapă verde) • 1 cățel de usturoi
• 100 g cașcaval ras • 200 g piept de pui fiert și tăiat cuburi
• 300 g frunze de spanac

Meiul se așază într-o strecurătoare și se opărește cu apă clocotită; se lasă să se scurgă. Se așază într-o cratiță și se toarnă supă și apă; se sărează și se dă în clocot. Se acoperă cu un capac și se fierbe meiul înăbușit, cca 15 min. Se lasă să se răcească. Apoi se sărează și se piperează.
Se unge o formă de tort cu 1 lingură ulei, se repartizează pe fund meiul și se toarnă restul de ulei. Se coace cca 12 min., în cuptorul încins la 170 ºC.
Pentru umplutură, se amestecă ouăle cu brânză de vaci și lapte; se adaugă sare, piper, usturoi pisat, verdeață și ½ din cantitatea de cașcaval. Pe blat se așază carnea și frunzele de spanac; se toarnă sosul de ouă și se presară cașcaval. Se încinge cuptorul la 170 ºC și se coace tarta 25–30 min. Se servește caldă sau rece.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*