Tartă cu spanac și carne

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 6 porții
• 1 kg spanac tânăr • 2 căței de usturoi • 1 ceapă
• 6 ciu­perci Champignon • 1 ardei iute • 1 lingură unt
• sare, piper • 2 ouă • 1 lingură ulei de măsline
• ½ ceașcă migdale tocate • coaja rasă de la 1 lămâie
• 1 lingură suc de lămâie • ½ legătură cimbru tocat
• 1 linguriță de sare • 300 g aluat de foi congelat
• 300 g piept de curcan congelat  • 250 g mozzarella
Se toacă usturoiul și ceapa. Se curăță și se spală spanacul. Se taie felii ciupercile. Se curăță ardeiul iute de semințe și de co­­toare, iar pulpa se taie rondele.
Se topește untul și se călesc ceapa și usturoiul. Se adaugă ciupercile și se acoperă vasul; se înăbușă. Apoi se sărează, se piperează și se adaugă ouăle. Se ia apoi vasul de pe foc și se lasă să se răcească. Se amestecă uleiul cu migdale, coajă și suc de lămâie, sare și cimbru.
Se sărează și se piperează carnea. Se întinde o foaie de aluat și se așază într-o formă de tort unsă; se ridică marginile. Se așază pe aluat amestecul de spanac și se repartizează carnea și feliile de brânză. Se așa­ză deasupra compoziția de ciuperci și ardeiul iute. Se coace în cuptorul încins la 200 ºC, până se rumenește.

Preparare: cca 55 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*