Tartă cu spanac și caltaboș

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

8 porții / Preparare: 2 ore
• 400 g aluat de foi • 1 lingură făină
• 1 lingură unt • 1 ceapă • 300 g spanac congelat
• sare, piper alb • 3 ouă • 2 căței de usturoi
• 40 g cașcaval ras
• 4 linguri smântână • 350 g caltaboș

Pe planșeta tapetată cu făină se întinde o foaie rotundă de aluat, cu diametrul mai mare cu 2 cm decât diametrul formei de tartă. Se transferă într-o formă tapetată cu hârtie de copt, se ridică o margine înaltă și se dă forma la frigider.
Se topește untul și se călește ceapa la foc moale; se adaugă spanacul, sare și piper și se călește, amestecând. Se ia de pe foc și se adaugă usturoiul pisat; se lasă să se răcească. Se bat ouăle cu smântână și se adaugă în compoziția de spanac. La final se presară cașcaval și se lasă să se răcească amestecul.
Compoziția de spanac se repartizează în formă, peste blat și deasupra se așază caltaboșul, rulat sub formă de melc și se înțeapă cu scobitoarea în mai multe locuri. Se coace cca 25-30 min. în cuptorul încins la 180 °C. Se servește tarta caldă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*