Tartă cu somon și verdeață

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB6 porții / Preparare: 25 min.
• 250 g făină • 1 gălbenuș • 100 g unt
• 2 căței de usturoi
• 2 cepe • 2 linguri ulei de măsline
• 2 legături verdeață asortată
• 3 ouă • 100 ml smântână
• 250 g somon afumat

Se frământă un aluat din făină, găl­benuș, unt rece, o linguriță de sare și 2-3 linguri de apă; se dă la frigider cca 30 min. Se întinde apoi o foaie cu sucitorul, pe planșeta tapetată cu făină, se așază într-o formă unsă și se ridică o margine. Se acoperă cu o foaie de hârtie de copt, pe care se pun boabe de fasole uscate, pentru îngreunat.
Se coace blatul 15 min. la 200 °C, apoi se îndepărtează hârtia cu boabe.
Ceapa și usturoiul, curățate și tocate, se călesc în ulei încins. Se iau de pe foc, se lasă să se răcorească puțin și se amestecă împreună cu verdeața tocată. Se așază pe blat compoziția de verdeață. Se adaugă ouăle bătute cu smântână, sare și piper, se așază fâșii de somon afumat și se mai coace 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*