Tartă cu rubarbă

Credit foto: sarsmis/2012/shutterstock.com
Credit foto: sarsmis/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 20 bucăți
• 1,6 kg revent (rubarbă)
• 150 g brânză de vaci
• 6 linguri lapte • 8 linguri ulei
• 50 g miere • 1 plic praf de copt
• sare • 300 g făină
• 1 plic zahăr vanilinat
•200 g fistic pisat

Se spală tijele de revent,
se curăță, se decojesc și se taie bucăți de 2 cm. Se așază într-o sită și se opăresc cu apă clocotită; se lasă să se scurgă. Se unge o tavă adâncă și se tapetează cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 180 ºC.
Pentru blat, se amestecă brânza de vaci cu lapte, ulei,  miere, praful de sare și zahărul va­nilinat; se înglobează făina amestecată cu praf de copt și se frământă aluatul cu mixerul.
Aluatul se așază pe tavă și se întinde o foaie de mărimea tăvii; se ridică marginile. Se repartizează bucățile de revent pe aluat și se coace prăjitura 15-20 min. Se presară deasupra fistic pisat și se taie bucăți cu un cuțit cu lama subțire și foarte ascuțită.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*