Tartă cu roșii

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 9 porții
Tartă:
• 100 g parmezan • 4 ouă • 200 g făină • 100 g unt •  sare, piper alb
•  8 roșii • 150 ml smântână dulce • 100 ml smântână fermentată •  nucșoară rasă
Salată:
• 2 legături ruccola • 5 linguri oțet balsamic
• sucul de la 1/2 portocală • 4 linguri ulei de măsline
Se rad 75 g parmezan. Se separă 1 ou. Se frământă un aluat din făină, unt, albuș, 1 vârf de cuțit de sare și parmezan. Se înfășoară în folie și se dă la frigider 30 min.
Roșiile se taie felii. Se bat cele două feluri de smântână cu 3 ouă și gălbenuș; se condimentează cu sare, piper și nucșoară. Se încinge cuptorul la 200 °C.
Se întinde o foaie de a­luat (cca 30 x 22 cm), se așază într-o tavă unsă (28 x 20 cm) și se ridică puțin marginea. Se repartizează deasupra roșiile și se toarnă crema. Se coace tarta cca 35 min. Apoi se stinge cuptorul și se lasă să se odihnească tarta 5 min. înăuntru.
Pentru salată, se amestecă oțetul cu suc, sare și piper; se înglobează uleiul cu telul. Se rade restul de parmezan. Se amestecă îm­preună cu frunzele de ruccola și dressingul.
Preparare: 20 min. Coacere: 35 min.
Răcire: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*