Tartă cu roșii uscate

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

12 bucăți / Preparare: 45 min.
La frigider: 1 oră
Blat: • 400 g făină • 125 g unt
• 3 linguri apă rece • sare
Umplutură: • 8 jumătăți de roșii uscate conservate în ulei
• 400 g brânză de vaci • 2 linguri oregano tocat
• 250 ml smântână • 5 linguri parmezan ras • 3 ouă
• 2 căței de usturoi pisați • sare, piper

Se cerne făina într-un castron și se adaugă fulgi de unt, se toarnă apă și se presară sare.
Se frământă un aluat omogen. Pe planșeta tapetată cu făină, se întinde o foaie de aluat, apoi se transferă pe hârtie de copt și se așază într-o tavă. Se ridică o margine înaltă de 1 cm de jur-împrejur. Se dă tava la frigider cca 1 oră. Se lasă să se scurgă roșiile, se taie fâșii și se amestecă împreună cu brânză de vaci și oregano. Se înglobează smântâna, parmezanul și ouăle, apoi usturoiul, sare și piper după gust. Se repartizează umplutura pe blat și se încinge cuptorul la 180 ºC. Se coace tarta cca 30 min. Se ornează cu fâșii de parmezan și frunze de oregano.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*