Tartă cu roșii cherry și verdeață

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingr. pt. 4 porții
• 300 g făină • sare • 150 g fulgi de unt • 2 gălbenușuri
• 1–2 linguri apă rece • 450 g roșii cherry asortate
• 60 g parmezan ras
Pastă de verdețuri:
• 1–2 linguri ulei de măsline
• 1 cățel de usturoi
• 2 linguri verdeață tocată asortată (busuioc, oregano, pătrunjel) • piper

Într-un castron mare se cerne făina, se presară puțină sare, se amestecă și se face o adâncitură la mijloc. Se așază înăuntru fulgii de unt și se frământă, astfel încât să se obțină firimituri de aluat. Se adaugă un găl­be­nuș și apă și se frământă în con­tinuare; apoi aluatul se mută pe planșetă, se mai frământă, apoi se modelează sub formă de bilă și se întinde cu sucitorul o foaie rotundă (Ø 30 cm). Se dă la frigider 30 min.
Între timp se amestecă uleiul cu usturoi pisat, verdeață și piper. Se scoate foaia de aluat din frigider și se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se presară pe aluat parmezan ras și se lasă libere marginile.
La compoziția de usturoi se adaugă roșiile cherry tăiate jumătăți și se repartizează a­mes­tecul în tavă, peste stratul de parmezan. Se ridică marginile și se orientează spre centru. Se ung cu gălbenuș bătut și se presară sare și piper. Se coace tarta cca 30–35 min.
Preparare: 100 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*