Tartă cu prune

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 12 felii
Blat
• 500 g făină • 200 ml lapte călduț • 100 g unt moale • 80 g zahăr fin • 2 gălbenușuri
• 30 g drojdie • 1 lingură de ulei • ½ linguriță de coajă de lămâie rasă • 1 praf de sare
Umplutură
• 200 g mac măcinat • 450 g prune fără sâmburi
Crustă
• 60 g unt • 60 g zahăr brun • 80 g făină

Se zdrobește drojdia și se dizolvă în lapte călduț; se adaugă 1 linguriță de zahăr și 1 linguriță de făină. Se amestecă, se acoperă cu un șervet și se lasă să crească la căldură cca 15 min.  Se bat gălbenușurile cu zahăr și unt; se adaugă coajă de lămâie rasă, făină, sare, drojdie și ulei. Se toarnă lap­tele și se frământă aluatul.
Se lasă să crească 1 oră la căldură. Se tapetează forma cu hârtie de copt. Prunele se curăță de sâmburi și se taie sferturi. Se așază aluatul în formă și se ridică o margine înaltă.  Se prepară aluatul crocant pentru crustă: se amestecă untul cu zahăr și făină. Se așază umplutura în formă și deasupra se încrustează prunele; se presară aluatul crocant. Se lasă să mai crească 10 min. la căldură, apoi se introduce în cuptorul încins la 180 °C și se coace 35 min.

Preparare: 2 ore și 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*