Tartă cu prune și migdale

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

12 felii / Preparare: 2 ore
• 230 g unt rece tăiat bucățele
• 100 g zahăr pudră • 1 praf de sare
• 350 g făină • 4 gălbenușuri
• 1 linguriță coajă de lămâie rasă
Umplutură:
• 200 g migdale măcinate
• 100 g zahăr • 150 g unt
• 2 ouă • 1 kg prune (spălate, golite de sâmburi și tăiate jumătăți)

Se prepară un aluat din unt tocat, zahăr, sare și făină; se adaugă gălbenușurile și coajă de lămâie și se frământă rapid. Dacă aluatul este prea uscat, se mai adaugă puțină apă. Se înfășoară aluatul în folie transparentă și se lasă la frigider 1 oră.
Se mixează migdalele cu zahăr și unt și se înglobează pe rând ouăle. Se încinge cuptorul la 190 ºC. Se întinde o foaie de aluat și se așază într-o tavă cu margine înaltă. Se acoperă cu compoziția de
migdale și se încrustează prune.
Se coace la cuptor cca 40 min. Se lasă să se răcească, se taie felii și se servește.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*