Tartă cu portocale

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 12 porții
Blat
• 150 g unt • 30 g zahăr tos
• 60 g zahăr pudră
• 30 g migdale măcinate • sare
• 1 ou • 250 g făină
Cremă & ornat
• 8 foi de gelatină • 150 g zahăr
• 125 ml suc de portocale
• coaja rasă de la 1 portocală
• 3 ouă • 190 g cuburi de unt congelat • 1 portocală
• 150 g afine

Preparare
1. Se amestecă untul cu zahăr tos, zahăr pudră, migdale măcinate, 1 praf de sare și oul. Se adaugă făina și se frământă rapid aluatul; se înfășoară în folie și se dă la frigider cca 60 min.
2. Se încinge cuptorul la 150 ºC. Pe planșeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat și se așază într-o formă de tort  tapetată cu hârtie de copt, ridicând o margine de 2 cm. Se așază deasupra boabe de fasole. Se coace 25 min., se scoate din cuptor și se îndepărtează hârtia cu boabe; blatul se lasă să se răcească.
3. Se lasă să se înmoaie gelatina în apă rece cca 10 min. Se amestecă sucul și coaja de portocală cu zahăr și ouă. Se fierb la bain-marie, amestecând. Se scot foile de gelatină din apă, se scurg și se dizolvă în compoziția de cremă. Se înglobează apoi untul cu mixerul. Cre­ma se așază pe blat, se nivelează și se dă la frigider 2 ore.
4. Se decorează tarta cu felii de portocală, afine, ciocolată și frunze de busuioc. Se servește cu frișcă bătută.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*