Tartă cu portocale

Credit foto: Lsantilli/Fotolia.com
Credit foto: Lsantilli/Fotolia.com
Credit foto: Lsantilli/Fotolia.com

Ingrediente pt. 10 felii
Blat:
• 125 g unt • 125 g zahăr • 3 ouă • 200 g făină • 75 g amidon
• 1 plic praf de copt • 2 lingurițe coajă de portocală rasă • 3 linguri suc de portocale
• 2 linguri rom
Cremă:
• 2 ouă • 500 g brânză de vaci • 250 ml smântână • 1/2 plic praf de budincă de vanilie
• 80 g zahăr • 1 linguriță coajă de portocală rasă • 2 linguri suc de portocale
Decor:
• 2 linguri zahăr pudră

Se prepară blatul: se bate untul cu zahăr. Se separă ouăle: gălbe­nușurile se înglobează în crema de unt și se adaugă făina amestecată cu amidon, praf de copt și coajă de portocală. Se adaugă suc și rom până ce aluatul se îngroașă. Se înglobează albușul bătut. Se repartizează într-o tavă cu hârtie de copt. Cuptorul se încinge la 175 ºC.
Se prepară umplutura: se separă ouăle. Se amestecă gălbenu­șurile cu brânză de vaci, smântână, praf de budincă, zahăr, coajă și suc de portocale, apoi albuș bătut. Se coace la cuptor 35-40 min. Când se rume­­nește, se scoate și se lasă să se răcească. Se pudrează cu zahăr.
Preparare: 35 min.
La cuptor: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*