Tartă cu piersici în stil franțuzesc

Credit foto: Liv friis-larsen/2012/shutterstock.com
Credit foto: Liv friis-larsen/2012/shutterstock.com

Blat
• 175 g făină
• 113 g unt rece tăiat cuburi
• 1/2 linguriță sare
• 1 linguriță zahăr
• 2-4 linguri apă rece (cu gheață)
Umplutură
• 700 g piersici sau nectarine
• 40 g zahăr
• 1 linguriță sare
• 1 linguriță esență de vanilie

1 Se prepară aluatul, amestecând toate ingredientele cu mixerul. Se modelează o bilă de aluat, se înfășoară în folie transparentă și se dă la frigider pentru cel puțin 24 de ore.
2 Se încinge cuptorul la 220 ºC. Se opăresc piersicile, se decojesc și se taie jumătăți sau sferturi. Se amestecă împreună cu zahăr, sare și esență de vanilie.
3 Pe planșeta tapetată cu făină, se întinde cu sucitorul o foaie de aluat și se așază într-o formă de tartă (cca 30 min.) unsă, ridicând și o margine înaltă de 2-3 cm. Se așază piersicile din loc în loc pe aluat.
4 Se dă tarta la cuptor timp de cca 35-45 min., până când aluatul devine rumen-auriu. Se servește călduță, cu garnitură de sos de vanilie sau chiar cu o cupă de înghețată de vanilie.
Preparare: 60 min.
La frigider: 24 ore

Sfat: Acest tip de tartă se poate prepara cu orice fel de fructe: caise, prune, dar și cu pere sau mere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*