Tartă cu pere și Roquefort

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 240 g aluat de foi refrigerat • 2 pere
• 280 g brânză Roquefort (brânză cu mucegai albastru)
• 4 linguri smântână grasă (30%) • 1 praf piper roz pisat

Se întinde o foaie de aluat și se decupează 4 pătrate, care se așază în forme mici rotunde, ridicând marginile. Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se spală perele, se taie felii și se repartizează în forme. Se zdrobește brânza cu furculița, se amestecă împreună cu smântâna și se repartizează uniform peste pere. Se trag pe deasupra marginile de aluat și se coc tartele cca 5 min., apoi
se reduce temperatura la 180 ºC și se mai coc tartele 10 min. Se presară piper roz
și se servesc tartele calde sau reci.
Preparare: 30 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*