Tartă cu mere

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 8 felii
Blat
• 50 g biscuiți • 1/2 linguriță scorțișoară măcinată •  130 g făină
• 1 praf de sare • 40 g zahăr fin • 70 g unt moale • 25 ml ulei
Umplutură
• 60 g marțipan • 1 lingură zahăr pudră • 3, 4 mere acrișoare • 25 g unt topit
• 25 g zahăr • 80 g gem de caise • 1 lingură suc de mere
• 40 g fistic decojit și nesărat

Se zdrobesc biscuiții și se amestecă împreună cu făină, sare și zahăr. Se înglobează bucățele de unt și uleiul. Se ung cu unt fundul și marginile unei forme de tartă (Ø 22 cm) și se tapetează cu hârtie de copt. Se așază compoziția de blat în formă. Se încinge cuptorul la 175 – 180 °C. Se presară zahăr pudră pe planșetă și se întinde o foaie de marțipan care se așază deasupra blatului, în formă. Se dă la frigider.
Se curăță merele și se taie felii, care se așază una lângă alta pe blat. Se ung cu unt și se presară deasupra un strat uniform de zahăr. Se coace prăjitura la cuptor 40–50 min., până începe să se rumenească. Se scoate din cuptor și se unge cu un amestec fierbinte de gem de caise și suc de mere. Se presară fistic și se lasă să se răcorească puțin. Apoi se scoate din formă și se lasă să se răcească complet și să se întărească.
Preparare: 80 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*