Tartă cu mere și pere

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB12 felii / Preparare: 30 min. Răcire: 30 min.
Coacere: 40 min.
• 150 g făină • 100 g unt • 50 g zahăr • 1 ou • 1 praf sare • 3 mere acrișoare • 3 pere
• 2 linguri suc de lămâie • 250 ml smântână dulce
• 4 gălbenușuri • 2 linguri miere

Se frământă rapid un aluat din făină, unt, zahăr, ou și sare. Se înfășoară în folie și se dă la frigider cca 30 min. Se decojesc fructele, se curăță de cotoare și se taie felii.
Se stropesc cu suc de lămâie.
Cuptorul se încinge la 180 ºC. Pe planșeta tapetată cu făină, se întinde o foaie de aluat, care se așază într-o formă de tartă unsă (ø 26 cm).
Se așază deasupra feliile de mere și pere, sub formă de evantai. Tarta se coace cca 20 min.
Se amestecă smântâna dulce cu gălbe­nușuri și miere și se toarnă peste tartă; se mai coace 20-25 min.
Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Se ornează cu zahăr pudră și flori de levănțică.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*