Tartă cu mere și merișoare

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 8 porții
• 150 g unt moale • 1 plic zahăr vanilinat • 100 g zahăr pudră
• 2 ouă • 1 praf de sare • 200 g făină • 60 g pesmet • 1 ½ linguriță praf de copt • 120 ml lapte
Umplutură:
• 1 măr • 1 linguriță scorțișoară • 30 g merișoare uscate tocate
• 2 linguri nuci tocate • 2 linguri zahăr
• câteva picături suc de lămâie
• 2 linguri compot de merișoare
• zahăr pudră

Se bate untul cu zahăr tos și za­hăr vanilinat. Se înglobează treptat ouăle, laptele, sarea și făina ames­tecată cu praful de copt și pesmet. Se așază într-o formă un­să și tapetată cu făină.
Se încinge cuptorul la 170 ºC. Se curăță merele de coji și co­toare și se taie felii circulare de 0,5 cm grosime; se amestecă într-un castron cu scorțișoară, merișoare, nuci, za­hăr, suc de lămâie și o linguriță de compot de merișoa­re. Se așază pe blat rondele de mere și în mijlocul fiecărei rondele se pune amestec de merișoare. Se coace în cuptor cca 40-50 min., apoi se lasă să se răcească. Se servește pudrată cu zahăr și acompaniată de sos.
Preparare: 90 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*