Tartă cu lămâie

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 10 felii
Blat:
• 230 g unt • 200 g zahăr pudră
• 1 linguriţă extract de vanilie
• 4 ouă • 260 g făină
• 2 linguriţe praf de copt • 1 praf de sare
• 60 ml suc de lămâie
Glazură:
• 110 g zahăr pudră • 3 linguri suc de lămâie
• 1 lămâie • 1 lingură unt

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort (Ø 23 cm). Se bate untul cu zahăr şi extract de vanilie. Se înglobea­ză 1 ou şi se amestecă bi­ne. Se adaugă în final făina amestecată cu praf de copt şi 1 praf de sare, apoi suc de lămâie şi se frământă aluatul.
Se toarnă compoziţia în formă, apoi se coace la cuptor timp de cca 50 min. Apoi se scoate blatul din cuptor și se lasă să se răcească.
Se prepară între timp glazura: se cer­ne zahărul într-un bol şi se înglobează câte o picătură de suc de lămâie. Se amestecă bine şi se toarnă glazura pe tort.
Se prăjesc în unt feliile de lămâie şi se aşază pe tartă.
Preparare: 70 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*