Tartă cu lămâie sub pălărie de bezea

Credit foto: Darren K. Fisher/2012/shutterstock.com
Credit foto: Darren K. Fisher/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 12 felii
Blat
• 150 g făină • 2 linguri zahăr
• sare • 80 g unt • boabe de fasole uscate pentru îngreunat
Cremă de lămâie și acoperiș
de bezea
• 400 ml lapte condensat îndulcit
• coaja rasă de la 2 lămâi
• 250 ml suc de lămâie
• 8 albușuri
• 200 g zahăr pudră

1 Se amestecă făina cu zahăr și 1 praf de sare. Se adaugă untul rece tăiat cuburi și se frământă rapid un aluat sfărâmicios. Se toarnă treptat 45 ml apă de la gheață și se frământă până se obține un aluat omogen. Pe planșeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat rotundă (cca Ø 24 cm) și se așază într-o formă de tartă (Ø 22 cm) unsă. Blatul se în­țea­pă cu o furculiță în mai multe locuri și se dă la congelator cca 15 min.
2 Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se așază pe blat o bucată de hârtie de copt și se acoperă cu boabe de fasole uscate. Se coace astfel blatul la cuptor („în alb“) 10–12 min. Se scoate din cuptor și se îndepărtează boabele de fasole, cu tot cu hârtia de copt. Se dă blatul din nou la cuptor 5 min., pentru a deveni crocant. Se scoate.
3 Se bate laptele condensat cu coajă și suc de lămâie. Se adaugă 4 albușuri, bătând în continuare. Crema obținu­tă se așază pe blat. Separat se mai bat 4 albu­șuri cu zahăr pudră și se așază peste cremă, sub formă de cupolă; se coace la cuptor cca 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*