Tartă cu lămâie

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 8 felii
Blat:
• 150 g făină • ½ linguriță praf de copt
• 55 g zahăr • 1 lingură coajă de lămâie rasă
• 80 g unt • 1 gălbenuș
Cremă:
• 500 g mascarpone • 75 g zahăr
• 1 ou • 1 lingură făină • 1 lingură coajă de lămâie rasă
• câteva picături de esență de vanilie
• 1 lămâie • 1 lingură zahăr

Într-un castron se amestecă făina cernută cu praf de copt, zahăr și coajă de lămâie rasă. Se adaugă untul rece, tocat și se frământă rapid cu vârful degetelor, luând astfel naștere firimituri de aluat.     Se adaugă apoi 1 lingură de apă rece și 1 gălbenuș și se frământă un aluat omogen.
Se încinge cuptorul la 160 °C. Se întinde o foaie de aluat. Se unge tava cu unt sau se tapetează cu hârtie de copt. Se așază pe fund foaia de aluat și se ridică margini înalte. Se acoperă cu o foaie de hârtie de copt, pe care se așază boabe de fasole pentru îngreunat (ca blatul să nu crească și să nu se deformeze la cuptor). Se dă la cuptor 10-15 min., apoi se scoate și se îndepărtează hârtia de copt, cu tot cu boabele de fasole.
Între timp se prepară umplutura: se amestecă într-un castron ingredientele menționate și se așază crema pe blat.    Se dă mai dă la cuptor 30 min. În final     se scoate, se lasă să se răcească și se ornează cu felii de lămâie, fierte în prealabil la foc moale 10 min., într-un sirop     dintr-o lingură de zahăr și 100 ml apă.
Preparare: 70 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*