Tartă cu fructe și iaurt

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 10 felii
(1 pahar = 150 ml)
Pentru blat:
• 1 ou • 2 pahare iaurt (a 150 ml) • 1,5 pahare zahăr pudră • 4 linguri ulei
• 2,5 pahare făină • ½ plic praf de copt
• unt și făină pentru formă
Pentru umplutură:
• 1 pahar brânză de vaci semidegresată
• 50 ml lapte • 1 gălbenuș • 1 plic zahăr vanilinat
• 1,5 pahar fructe de pădure (coacăze roșii și negre, afine, agrișe)

Pentru blat, se amestecă oul cu iaurt, zahăr și ulei; se adaugă făina amestecată cu praf de copt. Aluatul obținut se așază într-o formă unsă și tapetată cu făină.
Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se amestecă brânza de vaci cu lapte, gălbenuș și zahăr. Se pune în șpriț și se șprițează
pe aluat în spirală. Se presară deasupra fructele de pădure și se dă la cuptor cca 50 min.
Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă să se răcească și se presară cu zahăr.

Preparare: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*