Tartă cu dovlecei

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Tartă cu dovlecei
Ingrediente pt. 8 porții
• 380 g aluat de foi • 200 g mozzarella  • 10 felii bacon împănat și afumat
• 200 g dovlecei tăiați fâșii subțiri (cu instrumentul de curățat legume) • 1 ceapă roșie
• 2 linguri ulei de măsline • 2 linguri pastă de tomate • 1 cățel de usturoi pisat
• sare, piper, oregano

Pe planșeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat și se așază într-o tavă dreptunghiulară  (22 x 30 cm).
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se curăță ceapa și se taie felii. Se așază pe blat 5 felii de bacon și se unge cu bulion amestecat cu ulei și usturoi. Se așază deasupra ceapă, dovlecei și restul de felii de bacon tăiate mărunt. În final se repartizează deasupra felii de mozzarella. Se sărează și se piperează. Se presară oregano și se coace cca 6 min.
Se reduce apoi temperatura din cuptor la 190 °C și se mai coace timp de cca 17 min., până se rumenește.
Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*