Tartă cu broccoli

Credit foto: Joerg Beuge/2012/shutterstock.com
Credit foto: Joerg Beuge/2012/shutterstock.com

Pentru 8 felii:
Se frământă un aluat din 250 g făină, 125 g fulgi de unt, sare și 50 ml apă; se acoperă și se dă la frigider 30 min.
Se curăță 400 g broccoli și se despart buchețelele. Se opăresc apoi în apă clocotită cu sare 2 min.
Se lasă să se scurgă.
Se bat 3 ouă cu 200 ml smântână, 350 g brânză de vaci, 1 cățel de usturoi tocat, 1 linguriță frunzulițe de cimbru,
sare, piper și nuc­șoară.
Se toacă 50 g roșii uscate conservate în ulei. Se încinge cuptorul la 180 ºC.
Se în­tin­de o foaie de aluat și se tapetează cu ea forma de tartă.
Se repartizează broccoli și roșii și se toarnă ames­tecul de ouă. Se coace 30 min.
Se presară 2 lin­guri sâmburi de pin și se mai coace 5 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*