Tartă cu brânză

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 16 felii
Blat
•300 g făină •30 g cacao
•1 linguriță scorțișoară măcinată •100 g zahăr pudră
•150 g unt •1 ou
Umplutură
•100 g unt moale •150 g zahăr pudră •2 plicuri zahăr vanilat •coaja rasă de la 1 lămâie •4 ouă •750 g brânză de vaci •150 ml frișcă
•2 plicuri praf de budincă de caramel

Preparare
Se frământă un aluat din făină, cacao, scorțișoară, zahăr pudră, ou și bucățele de unt. Se înfășoară în folie și se dă la frigider 30 min.
Umplutură: se ames­tecă untul cu zahărul pudră și zahărul vanilat. Se înglobează coaja de lămâie, ouăle, brânza de vaci, frișca și praful de budincă.
Se încinge cuptorul la 175 °C. Se frământă puțin aluatul și se întinde o foaie rotundă din 1/3 din cantitate. Se așază într-o formă de tort (ø 26 cm) unsă; se ridică o margine înaltă. Deasupra se așază compoziția de brânză și se nivelează. Restul de aluat se rupe bucăți și se repartizează pe umplutura de brânză. Se coace 70 min. Se stinge focul din cuptor, se lasă pră­jitura înăuntru, să se răco­rească puțin. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească în formă. Se servește pudra­tă cu zahăr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*