Tartă cu brânză și vișine

Credit foto: Burda Riomania
Credit foto: Burda Riomania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 12 felii
Blat
•250 g făină •1 vârf de cuțit praf de copt •125 g unt •100 g zahăr •1 ou
Umplutură
•720 ml compot de vișine •25 g amidon •750 g brânză de vaci
•200 g zahăr •1 plic zahăr vanilinat •1 linguriță coajă de lămâie rasă
•2 linguri suc de lămâie •6 ouă  •75 g unt topit •1 lingură făină
•1 gălbenuș •2 linguri fulgi de migdale •2 linguri gem de caise

Preparare
Se frământă aluatul, se înfă­șoa­ră în folie și se dă la rece 30 min.
Se lasă să se scurgă viși­ne­le și se păstrează sucul. Se amestecă amidonul în 3 linguri de suc, restul de suc se dă în fiert și se înglo­bea­ză compoziția de amidon. Se lasă să fiarbă 1 min., amestecând. Se înglobează vișinele și se lasă să se răcească.
O formă de tort unsă se îmbracă într-o foaie de aluat și se ridică o margine. Se așază compoziția de vișine. Se amestecă brân­za cu zahăr, zahăr va­nilinat, suc și coajă de lămâie, 5 ouă, unt și făină. Se așază în formă și se coace 60 min. la 175 ºC. Se scoate, se unge cu ou și se mai coace 10–15 min. Se lasă să se răcească și se scoate din formă. Se unge cu gem și se presară migdale.
preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*