Tartă cu brânză și pere

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 10 felii
Blat:
• 120 g unt • 230 g făină • 100 g zahăr pudră • 1 ou
Umplutură:
• 500 g brânză de vaci grasă • 2 ouă • 100 g zahăr
• 2 plicuri zahăr vanilinat • 400 ml lapte
• 1 plic praf de budincă de vanilie • 2 pere

Se frământă cu vârful degetelor un aluat sfărâmicios din cuburi de unt, făină, zahăr pudră și 1 ou; se așază într-o formă tapetată cu hârtie de copt și se încrustează bine.
Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se amestecă brânza de vaci cu ou și zahăr, apoi se înglobează praful de budincă dizolvat în lapte rece.
La final, se adaugă bu­cățe­le de pere. Se pun pe blat și se coace la cuptor cca 30 min. Umplutura va fi încă moale în mijloc și va tremura, dar atunci când se răcește se întărește.
Preparare: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*